Va prezentam poveastea magazinul online Yalisamara (adresa site www.mara-fashion-woman.ro), un mic magazin care vinde haine pentru femei (rochii, camasi, bluze, paltoane, sacouri, salopete etc).

Din dorinta de a promova haine pentru femei avand un raport pret-calitate corect am deschis magazinul Yalisamara. Ca in orice afacere, inceputul a fost dificil. In primul rand am infintat firma la Oficiul National al Registrului Comertului din Oradea. Am depus mai multe cereri pentru verificare disponibilitate firma, in cele din urma am gasit disponibila denumirea Yalisamara. Dupa ce am completat toate documentele necesare infintarii unei firmei am primit Certificatul de Inmatriculare al firmei.

Am creat magazinul online utilizand platforma Prestashop. Cele mai multe pozele ale produselor le-am primit de la firmele de la care am achizitionat hainele pentru femei. Principalul furnizor este un producator din Marea Britanie care comercializeaza brandurile GODDIVA si CITYGODESS. Vindem si haine avand brandurile Closet, Missi Clothing, Parisian, precum si produse achizitionate de la producatori din Romania.

Deoarece bugetul de promovare a fost foarte redus in primele luni am primit foarte putine comenzi prin intermediul site-ului. La inceputul anului 2017 am hotarat sa deschidem un magazin fizic si am inchiriat un spatiu la Crisul Shopping Center. In primele luni am reusit sa platim cheltuiele magazinului (chirie, doua vanzatoare, utilitati, taxa publicitate etc) din vanzarea produselor. Surpiza neplacuta a venit la sfarsitul anului, cand ne asteptam sa cresca vanzarea produselor. In luna decembrie magazinul a fost deschis si duminica, dar vanzarile erau tot mai mici. Trebuia sa platim vanzatoarele si duminica. Conform legislatiei trebuia sa asiguram si 48 ore libere pentru persoana care lucra in week-end.

A fost momentul in care am inteles ca viitorul este vanzarea online. Prima masura a fost sa vindem prin intermediul platformelor marketplace. Am inchis magazinul fizic si am crescut bugetul pentru promovarea site-ului. In prezent vindem pe site-ul online si pe platforma EMAG. In prezent avem 40-50 comenzi/luna.

 

Firma noastra garanteaza returnarea contravalorii produselor returnate in maxim 48 ore de la primirea returului si verificam fiecare produs inainte de a trimite coletul. Daca un client este nemultumit de produsul nostru avand un motiv intemeiat (cum ar fi de exemplu defectul unui produs) le returnam si pretul transportului. In prezent cele mai multe comenzi vin prin intermediul platformei EMAG. Clientii au garantia ca isi recupereaza banii daca renunta sau doresc sa inapoieze produsele achizitionate.

In medie, aproximativ 15% din produsle pe care le vindem sunt returnate de catre clienti. In comertul cu haine principala problema este faptul ca marimile nu sunt standardizate. Din aceasta cauza unele produse ne sunt returnate. Producatorii lucreaza cu diferite tipare, astfel incat elementele de baza (dimensiunea bustului/soldului/taliei) difera de la producator la producator. In unele cazuri si pentru acelas producator dimensiunile difera in functie de model.

O alta problema pe care o intampinam este livrarea coletelor. Produsele noastre sunt livrate cu o firma de curierat care detine retea in principalele orase din tara. In unele situatii firma de curierat intarzie livrarea comenzilor, ceea ce conduce la refuzul clientilor de a ridica coletele. Ii intelegem, isi comanda o rochie pentru un eveniment si nu primesc in timp util!

Costul unui colet trimis cu firma de curierat intr-o localitatea din mediul rural este ridicat. Pentru comenzile din mediul rural trimitem coletele cu Prioripost (serviciu oferit de Posta Romana). In aceasta situatie fiecarui colet primeste o valoare (costul este suportat de firma nostra), in majoritatea cazurile coletele sunt livrate in maxim 48 ore.

In aceasta luna (mai-2019) cele mai vandute rochii au fost cele din voal, avand talia elastica (va rugam sa vedeti pozele de mai jos).

Rochie GD1898 (culoare rosu)

 

 

Rochie GD1644 BB (culoare roz- floral)

 

 

 

Rochie GD1644 BB (culoare albastru-floral)

 

 

Rochie GD1644 BB (culoare duckegg/gri-verzuie).

 

 

 

Daca aveti comentarii va rugam sa ne contactati prin email la adresa yalisamara2016@gmail.com sau office@mara-fashion-woman.ro.

Va multumim.